08-02-17

EEN SFEER OPBOUWEN.

EEN SFEER OPBOUWEN.

sfeer, denken, school, kerk, kloostercel, vrede, kracht,

Eenvoudige middelen voor het bouwen van sfeer zijn:

denk niet aan anderen, aan wat anderen, van u zullen denken of zeggen. Schakel dit uit. Schakel elk begrip uit van wat de maatschappij er misschien van zou denken en probeer zelfs zoveel mogelijk hetgeen u in school en in de kerk geleerd hebt eventjes te vergeten. Leg alle maatstaven, even terzijde.

In de tweede plaats:

zorg dat u rustig bent. Bepaal desnoods van tevoren de tijd, die u nodig hebt; maar zet dan liever een wekker neer, dan dat u voortdurend op de klok moet gaan kijken of u nog tijd heeft. Zorg dat u de periode dat u die sfeer bouwt, dit zo harmonisch mogelijk doet. Elke nieuwe invloed, die geïntroduceerd wordt, kan die sfeer verbreken. Zorg dus zoveel mogelijk, dat die sfeer gelijkmatig gehandhaafd kan blijven.

Ten derde:

bouw die sfeer nooit alleen op uit je hoog geestelijk denken zonder meer. Zorg dat er eerst een basis is van gezelligheid. Men kan alleen in een kloostercel sfeer scheppen, indien men zich in die kloostercel op zijn plaats voelt. Zorg eerst dat je je stoffelijk op je plek voelt en ga dan pas het geestelijk proces beginnen.

En ten laatste:

of u alleen of met anderen die sfeer bouwen wilt, concentreer u op die dingen, die u het meest harmonisch lijken, het meest aangenaam zijn. En probeerde dingen, die u zouden kunnen ergeren, zouden verstoren of afleiden, te negeren. Wanneer u dat in het begin doet, blijkt dat ze later in het harmonisch geheel worden opgenomen en u een sfeer bezit, die u sterk maakt in de geest, die u kracht en vrede kan geven in de stof en u kan voeren tot geestelijke bereiking, terwijl de nabeschouwing een aanmerkelijke vergroting van zelfkennis inhoudt.

13:12 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sfeer, denken, school, kerk, kloostercel, vrede, kracht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.