04-02-17

Hoe bewust worden van onze werkelijkheid?

Hoe bewust worden van onze werkelijkheid?

pessimist, optimist,scholing, bewustwording, werkelijkheid,kosmos,vreugde, harmonie,

Een pessimist creëert in zichzelf een beeld van de hel die hij vreest en die hij daardoor voor zichzelf waarmaakt, want hij maakt waar, wat hij in zichzelf erkent en creëert.

Een optimist zal op den duur voor zichzelf zijn vreugdige verwachtingen steeds meer vervuld zien, omdat hij in zichzelf voortdurend een kosmos schept, waarin die vreugde en harmonie dominant zijn en daar moet de wereld op antwoorden.

De wereld is hier niet meer datgene, wat ons domineert. Het is wel een scholing, maar het is geen school. Een school is iets, waarin je gebonden bent aan bepaalde regels, lesuren en bepaalde vakken.

Een scholing is datgene, waarin je meer leert.

Wij leren meer door wat wij zijn in de wereld en door wat wij verder zoeken in de kosmos. Maar wij kunnen alleen leren wat in onszelf mede aanwezig is en dientengevolge worden wij ons bewust van onze werkelijkheid in onszelf.

12:38 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pessimist, optimist, scholing, bewustwording, werkelijkheid, kosmos, vreugde, harmonie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.