28-12-16

Wat ben ik? Wie ben ik? Vanwaar kom ik?

 Wat ben ik? Wie ben ik? Vanwaar kom ik?

mens, geloof, ruimte, echo, rede,

Het blijft altijd weer een vraag. Wij weten wanneer wij verder gaan deel te zijn van een grote kracht. Wij weten, dat het leven in ons niet alleen maar een chemische kwestie is. Wij voelen steeds sterker, dat er een rede moet zijn voor het bestaan. Want het redeloze kunnen wij niet aanvaarden. En wij zoeken naar die reden. Wij moeten naar die reden zoeken in onszelf. En zo staan wij eeuwig weer voor hetzelfde probleem: Wie ben ik? Wat ben ik? Vanwaar kom ik?

Er is geen antwoord in de rede. Want nog is de rede niet zo ver, dat zij het leven kan begrijpen en omschrijven. Maar het geloof, het innerlijk begrip en bewustzijn kan wel een antwoord geven. Wanneer ge Uw vraag "wie ben ik?" de ruimte inslingert, dan komt er een vreemde echo, een antwoord, dat geen woorden kent en toch een gevoel in Uzelf geeft.

Ik ben deel van het Eeuwige. Ik ben deel van het leven. Deel van íets, dat bewust de wereld heeft geschapen. Ik ben deel van het leven, dat eeuwig leeft. Een deel daarvan met al mijn streven. Ik ben mens.

12:13 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mens, geloof, ruimte, echo, rede |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.