09-11-16

DE WEG LEREN KENNEN. (3)

Wie die weg wil leren kennen zal aan het volgende misschien enig houvast vinden.  (3)

licht,etappe,hulpeloosheid,zondigen, bevrijding,samenhang,voorbehoud,

Heb je dit geleerd dan komt de grote vraag: wat kan ik doen? Een mens zoekt zich zijn doel. Maar wie harmonisch is met de éne kracht, de ene werkelijkheid zoekt zich geen doel. Hij reageert alleen wanneer een doel zich manifesteert.

 

Het doel dat zich a.h.w. aanmeldt, omdat dit deel van zijn doel, zijn taak is. Misschien is het moeilijkste deel van althans deze etappe, dat je dient terug te treden en niet meer moogt uitroepen: hier ben ik, ik zal u genezen.

 

Want je moet nu leren te wachten tot je de hulpeloosheid voor je ziet, je om hulp wordt gevraagd, om eerst dan te zeggen: Sta op en wandel.

 

Je spreekt ook niet meer over de zonden van de mensen. Want een mens kan alleen maar zondigen tegenover zichzelf. En tegen jezelf kun je alleen maar zondigen wanneer je niet begrijpen kunt hoe je deel bent van het geheel.

 

De weg van het licht is een weg van bevrijding. Zij bevrijdt je niet van de noodzaak om te leven. En wanneer je mens bent zal zij je ook niet vrijwaren voor de noodzaak te lijden en te sterven.

 

Maar zij bevrijdt je van de noodzaak jezelf te laten gelden en steeds weer jezelf op de voorgrond te plaatsen. Zij geeft je de mogelijkheid je één te gevoelen en één te zijn met alles, zonder weerstand, zonder problemen, zonder zorgen of zelfverwijt.

 

Dan volgt de laatste fase: de fase waarbij je de wereld ziet en in jezelf beschouwt, niet alleen als degene wat nu voor jou bestaat en rond jou gebeurt, maar beleeft als een samenhang, waarin oorzaak en gevolg beiden en gelijktijdig voor je kenbaar zijn.

 

Gisteren, vandaag en morgen zijn een enkele kenbare lijn,die niet meer duidelijk te verdelen is in oorzaak en gevolg. Er is een samenhang die beleefd wordt, een samenhang waardoor je meer lichtend wordt naarmate je haar beter leert begrijpen.

 

Dan komt het ogenblik waarop je bewust, eerlijk en zonder enig voorbehoud kunt zeggen: ik heb geen wil meer buiten de wil van het licht dat ook woont in mij.

20:40 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: licht, etappe, hulpeloosheid, zondigen, bevrijding, samenhang, voorbehoud |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.