07-11-16

DE WEG LEREN KENNEN.

Wie die weg wil leren kennen zal aan het volgende misschien enig houvast vinden.  (1)

licht,vuurvlieg,aanvaarding,de weg,

Begin, alsof je gaat mediteren: ontspan jezelf, probeer niet te veel te denken. Laat alle problemen maar eens achter je, die lossen zich zelf wel op.

 

De gehele wereld om je heen is deel van jezelf. Ook al zal die wereld dit niet bewust weten en weet ook jij het nog niet werkelijk, toch is dit de werkelijkheid.

 

Aanvaardt die wereld met alles daarin, ook je tegenstanders en je vijanden als deel van jezelf. Ik ben ik besta, ik leef. De uiterlijkheden zijn zinloos.

 

Diep in mij is er een kracht die dit alles instand houdt. In mij is de zin en de reden van alle dingen, ook van de dingen die ik niet begrijp.

 

Ontspan je dan nog verder. Probeer alle denken terug te brengen tot er je nog slechts een ding rest: aanvaarding. In die aanvaarding lijkt het soms wel of je in een nevel bent: of alles wat schaduwachtig en schimmig is geworden, ook jijzelf.

 

Zelfs de dingen die je over jezelf meende te weten zijn opeens vager, onbestemder. Zeg dan tot jezelf: Ik ben deel van Licht. Ik ben deel van alle dingen door het licht. Ik ben deel van alle krachten in het licht.

 

Herhaal dit tot het je toeschijnt dat ergens in de nevel en het duister een schemering schijnt aan te breken of desnoods alleen een vonkje licht dansend kenbaar wordt als speelde daar een vuurvlieg.

 

Je beleeft in ieder geval op de duur iets, wat voor jou licht betekent. Volg dan dit licht met geheel je bewustzijn. Staak je formuleringen en gebeden, denk alleen nog aan dit licht.

 

Laat het diep op je inwerken, probeer je voor te stellen dat het naar je toekomt, tot het je omhult. Wanneer het je eindelijk bereikt zul je ontdekken, dat er geen gedachte meer overblijft. Er is alleen nog maar een stilte, een soort perfecte harmonie die bijna verblindend en verdovend werkt.

 

Als dit voorbijgaat - want dit geschiedt altijd - zeg tot jezelf: dit is het licht en daarin ligt mijn kracht. Uit deze kracht en uit dit licht zal ik weten wat noodzakelijk is, zal ik kunnen volbrengen wat werkelijk nodig is. Want ik ben deel van het licht, deel van de kracht en dezen werken door mij.

 

Het is maar een simpele benadering. Zij is zo eenvoudig dat eenieder dit alles met enige oefening wel grotendeels kan uitvoeren en ondergaan. Daarnaast ligt dit alles zo dicht bij de werkelijkheid dat bijna eenieder althans een glimp van het licht reeds in de eerste stadia voor zich zal kunnen ervaren.

 

Iets langer duurt het voor je inderdaad steeds weer in staat bent dit licht ook op je toe te zien komen en te leren, daarin op te gaan, er geheel mee te versmelten.

17:28 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: licht, vuurvlieg, aanvaarding, de weg |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.