07-06-16

KLANKBORD.

KLANKBORD.

KLANKBORD,schepping, melodie, sferen,jubellied, licht,

Een klankboord is de menselijke ziel. En spreekt dan God ‘t melodisch Woord der schepping, zo weerklinkt ‘t akkoord in ‘s mensen ziel.

Een klankbord is het stoffelijk leven. Want zingt een ziel haar eeuwig lied, zo versterkt zich dit in stoffelijk streven en wordt uit ‘t Niet een melodie geboren, die uitgaande over de wereld tekent haar sporen tot over de grenzen van alle tijd.

Een klankbord. In zichzelf misschien nog zwijgend en dood, maar reeds beroerd door ander trillen, versterkend dit en wordend groot in de weergegeven melodie.

God speelt Zijn lied en tekent wel Zijn symfonieën in ‘t lichten van de sferen. God spreekt tot ons. Al kennen wij nog niet Zijn stem, verstaan wij niet het eeuwig Woord, maar klankbord zijn wij. Wij voelen in ons ‘t stil bewegen, waardoor wij spreken en weergeven ‘t nog onbegrepen groots akkoord van scheppen en van doven van de laatste lichten omschrijving in een woord van alle eeuwigheid.

Dit is ons doel o de Schepper antwoord steeds te geven, en zo te zijn, te scheppen, ‘t ontwaken zelfs juist daar, waar Hij ons heen geleidt.

Laat dan de wijde wereld zingen. Laat klinken dan het jubellied. Laat dan het zijn in alle vorm verzinken. Laat ‘t einddoel zijn; het niet begrepen Niet.

Dan klinkt het lied en spreken ook uit ons de woorden. Dan wordt het Woord, dat was in het begin, ook door ons weergegevens geeft inhoud aan ons leven, wordt van ons zijn, van alle zijn de ware zin.

God spreekt wij moeten antwoord geven. Maar geef het antwoord dan bewust en uit uw vrije wil. En spreekt uw God niet meer, is er geen zin in ‘t leven, zo spreek met God en zwijg in ‘t verdere leven stil.

Als klankbord, bewust klankbord van eeuwige krachten, zal uw leven onge­twijfeld licht zijn.

11:46 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klankbord, schepping, melodie, sferen, jubellied, licht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.