17-05-16

Uitspraken ten tijde van Atlantis. (4) De werkelijke inhoud van het leven.

Uitspraken ten tijde van  Atlantis. (4)

 

Atlantis, leven, ouderdom, kinderen, eeuwigheid, slang,wijsheid, dromen,

De werkelijke inhoud van het leven.

  Een wijze man,  leered de kinderen van zijn dorp eens iets. Hij zei wel tegen hen: "Jullie zijn jong. Jullie werken, jullie luisteren naar mijn verhalen. Maar onthoudt nu één ding. Wanneer jullie oud zijn, zullen anderen naar jullie luisteren. En dan moetje hun niet vertellen, wat je allemaal voor onaangename dingen hebt gedaan, Jij daar moet niet vertellen over de tijger, die je bang heeft gemaakt. En jij daar, moet niet spreken over de slang, die in de alangalang was en die je ook bijna gedood had. Je moet niet spreken over de honger van een vorig jaar. Wanneer je met de kinderen spreekt, vertel hun altijd wat je bereiken kunt."

Die kinderen zaten heel verbaasd naar de oude man te kijken. Ze dachten: "Wat vertelt hij ons, die jong zijn, wat wij later zullen moeten doen, wanneer wij zo oud zijn als hij? Dat duurt immers nog een eeuwigheid!" Maar de wijze wist het wel. En toen glimlachte hij. Hij zei tegen die kinderen: "Jullie denken jong te zijn, maar jullie zijn al oud. Want jullie kennen al de zorgen, jullie kennen al het ogenblik, dat je angst hebt voor het leven. En als het niet is voor het leven, dan misschien voor de moeder van vader of moeder. Jullie hebben nu eerbied voor de ouderdom. Maar je moet geen eerbied hebben voor ouderdom maar voor wijsheid,"

Dat kon de wijze gemakkelijk zeggen, want hij had wijsheid. Menige oudere heeft liever eerbied voor de ouderdom, omdat hij die tenminste altijd kan bezitten, terwijl wijsheid maar een zeldzaam goed is.

Toen die kinderen nu allen daar zaten, kwam een oudere man. Deze zei: "Waarom leert gij deze kinderen ouderdom?" Toen zei de wijze: "Ik leer hun reeds thans, hoe het kostbaarste te aanvaarden dat een mens gegeven wordt; de ouderdom, waarin hij zijn leven terugziet en weet wat hij is en betekent. De kinderen dromen over wat worden zal; de ouden wanneer zij dromen zien wat zij bereikten." En daarmee gaf hij de werkelijke inhoud van het leven weer.

De zin is: bereik iets.

11:52 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: atlantis, leven, ouderdom, kinderen, eeuwigheid, slang, wijsheid, dromen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.