06-03-16

BEGIN.

Begin.

begin, persoonlijke relatie,verhouding,bestreving,eerste daad, potentie, kosmos, bevrijden,

Is er ooit een begin? Wanneer ik vandaag begin iets te doen, dan heeft mijn verleden bepaald dat ik het nu kan gaan doen. Wat ik beschouw als een begin, is een verandering in mijn persoonlijke relatie, mijn verhouding of mijn bestreving. Het is niet een verandering van de werkelijkheid of van mijn wezen.

Alle tijden vloeien samen in heb heden. Het verleden en de toekomst zijn één in dit moment, waarop ik ben. En alle mogelijkheden van het verleden hebben mij gevormd tot wat ik ben. en alle mogelijkheden van de toekomst liggen in mij en het is mijn eigen keuze, waardoor ik een bepaald deel daarvan tot werkelijkheid zal maken.

Een begin. Een begin is een besef. Niet meer.

Begin is de eerste daad; waardoor een potentie wordt omgezet in een realiteit.

Een begin is een gebaar dat je maakt naar de kosmos, om zo een waarheid, die reeds bestaat, persoonlijk volledig te beleven.

Er is geen werkelijk begin dat wij kennen. Misschien is er eens niets geweest, maar dan heeft zelfs in dat Niets, ongevormd, alles bestaan wat er uit is voortgekomen.

Alles wat je leven heeft gevormd, wat je hebt meegemaakt, al wat je bent en al wat je nooit kunt zijn dat is er vandaag. Als je nu begint om bewust een deel van jezelf te activeren, om bewust een zekere situatie waar te maken of je daarvan te bevrijden, dan is dit begin alleen een beseffen van mogelijkheden in het totaal van het zijnde, waartoe wij behoren.

De commentaren zijn gesloten.