21-02-16

Z 0 N N E G R 0 E T.

Z 0 N N E G R 0 E T.

 

Z0NNEGR0ET,roos, jaargetijde, levensteken, vreugde, licht, kracht,

Een Z 0 N N E G R 0 E T is het licht dat duidelijk maakt, dat je het leven kunt genieten ondanks de vergankelijkheid daarvan: Hoe schoon ben ik levend in de knop, sprak de roos.

Hoe vol ben ik, bloeiend en van nectar vervuld, sprak de roos. Hoe droef verwelk ik, vallen mijn bladeren, sprak de roos.

Maar de struik bloeide voort. De struik groeide voort. En de wortelen zochten hun nieuwe weg en nieuwe voeding en nieuwe kracht, totdat een zonnegroet die lente bracht, weer deed ontluiken dezelfde stam.

Hoe schoon ben ik als knop, sprak dan de roos: Hoe schoon ben ik als bloem, sprak toen de roos. En zij verging. Een bloesem slechts die in ‘t genieten van de zon, het leven en de volheid van ‘t bestaan misschien vergeten had dat zij slechts uiting was van vergankelijkheid, een levensteken langs de baan, van een door ‘t jaargetijde niet beheerst bestaan.

Genieten is niet meer hebben, maar intens erkennen wat je hebt. Leven, de vreugde kennen van het leven, is met wat je hebt en bent de harmonie bereiken die noodzakelijk is. En wil je dan ondergang, vergankelijkheid ooit zien, het zijn de verschijnselen die buiten je vergaan, terwijl het licht, de kracht waarmee je zelf de zon soms groet in jou blijft voortbestaan.

14:17 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: z0nnegr0et, roos, jaargetijde, levensteken, vreugde, licht, kracht, zon, verschijnselen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.