10-02-16

SPELDEPRIKKEN.

SPELDEPRIKKEN.

SPELDEPRIKKEN,olifant, mug, overlijden, overgevoeligheid, idioot,

Speldeprikken worden veroorzaakt door een speld. Een speld is een heel nietig metalen instrumentje. Eén prik vaneen speld kan misschien even pijnlijk zijn, maar eigenlijk is ze onbelangrijk. Toch blijken er meer mensen kapot te gaan aan speldeprikken dan aan een operatie. Hoe komt dat?

Een speldeprik is geestelijk ook iets wat eigenlijk niet belangrijk is. Iets waardoor je je een klein beetje geschokt voelt of wat je niet prettig vindt om te horen. Als je dat kunt aanvaarden, gebeurt er verder niets. Je wordt hoogstens een beetje wijzer. En als je vindt dat de speldeprikken van een ander niet op zijn plaats zijn, nu ja, heb er medelijden mee dat iemand zo idioot is om je zo te miskennen, maar maak er alsjeblieft niet een opeenstapeling van verwijten van; Want als je dat doet, gaan al die speldeprikken samenkomen. Er ontstaat één punt van overgevoeligheid dat zo groot is, dat je daarom niets meer kunt verdragen, zelfs niet datgene wat redelijk noodzakelijk zou zijn.

Als wij speldeprikken ervaren, moeten we zeggen: Nu ja, goed, ik heb een steek gehad, volgende keer beter. En we gaan rustig verder.

Als we weten dat die speldeprik als het dan een mentale is niet geheel ten onrechte was, doe er eens wat aan. Het voorkomt misschien volgende pijnlijkheden. Maar ga vooral niet voortdurend je ermee bezighouden. Want per slot van rekening, er zijn mensen die van een mug een olifant maken. Maar er zijn ook mensen, die van een paar speldeprikken voor zich een geestelijk overlijden weten te fabriceren. Het is beter om niet aan het nietige te gronde te gaan.

15:32 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: speldeprikken, olifant, mug, overlijden, overgevoeligheid, idioot |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.