31-01-16

INHOUD.

Inhoud.

inhoud,mentaliteit, bewustzijn,bederf, stoffelijk onderwerp,

Inhoud, datgene wat in iets bevat is. Een mens heeft dus inhoud, als er in hem iets bevat is. Een mens, die een goed diner heeft gehad, heeft waarschijnlijk een behoorlijke inhoud. Een geest denkt en werkt op aarde via de mentaliteit. Als in het geheel van het denken voldoende combinatiemogelijkheden aanwezig zijn en zo voortdurend nieuwe beelden kunnen ontstaan en elkaar afwisselen, dan mogen we spreken van een mens met een behoorlijke geestelijke inhoud.

Inhoud is niet alleen maar betekenis. Het is aanwezigheid plus de daaruit voortvloeiende mogelijkheid. Het diner wordt omgezet in energie, althans dat hoopt men. De geestelijke inhoud wordt omgezet in wijsheid, in bewustzijn, dus in erkenningmogelijkheid. En als een geestelijk of een stoffelijk onderwerp, zoals wij dit u vaak presenteren, inhoud moet hebben, zo betekent het dat het in u bepaalde processen moet kunnen losmaken opdat het u de mogelijkheid geeft op een nieuwe manier te beschouwen, te realiseren en te reageren.

Het beste beeld van inhoud vind ik nog steeds het conservenblikje. De inhoud daarin is voor bederf gevrijwaard, inderdaad. De inhoud is het belangrijkst van het blik, inderdaad. Maar als je het niet openmaakt, heb je niets. Dat is mijns inziens kenmerkend voor de inhoud van ons wezen.

Datgene wat in ons is, kan groot zijn en zeer belangrijk. Maar het krijgt pas zijn betekenis, wanneer het naar buiten kan treden en daardoor een proces op gang kan brengen, waarbij onze inhoud vernieuwt en gelijktijdig onze werkzaamheid zich uitbreidt.

Sta mij toe u toe te wensen een verrijking van uw inhoud, voerend tot een vernieuwde activiteit van uw gehele geestelijke en stoffelijke wezen.

14:01 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: inhoud, mentaliteit, bewustzijn, bederf, stoffelijk onderwerp |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.