21-01-16

COMPROMIS.

COMPROMIS.

COMPROMIS,tegendelen, medemens, geesten, staat, geschilpunt, besluiten,

Een compromis is eigenlijk niets. Want waar je tegendelen met elkaar verenigt zonder meer, daar ontstaat een punt voor de toekom­stige strijd en waar je in de overeenkomst alweer onenigheid die la­ter komt. Een compromis heeft weinig zin.

Een compromis soms met het lot. Een compromis met medemensen. Een compromis met God. Het heeft weinig zin. Het is aanvaarden, ver­werken en dan samengaan. Niet op grond van overeenkomst, maar op grond van werkelijk begrijpen werkelijk verstaan. Als je dat zoekt en dat wil bereiken, dan moet je ook niet naar jezelf zien. Of zeg­gen; Ik doe dit in naam van de Schepper die ik met mijn wezen uit­voerig zo dien.

Dan moet je niet zeggen: Wij moeten besluiten. Wij geven wat en een ander geeft wat. Dan moet je gewoon zeggen: Wij moeten begrijpen.

Een compromis is juist onbegrip. Maar waar begrijpen is, daar is een werkelijk en bewust ook wel volledig samengaan. Dan is er geen geschilpunt meer. Dan hebben beiden dat gedaan wat voor hun eigen weten juist is, wat voor hun eigen wezen spreekt. Geen van hen doet meer naar buiten of het goed is, terwijl hij in zichzelf over het be­reikte de staf weer breekt.

Neen, een compromis met God, met geesten, met mensen soms of tussen staat en staat. Vergeet het maar. Dat zijn de bronnen van on­begrip en strijd en haat ook onder het uiterlijk begraven. Want als er een ding zeker is: het compromis, dat is verrotting die woekert on­der nieuw vernis.

14:16 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: compromis, tegendelen, medemens, geesten, staat, geschilpunt, besluiten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.