17-01-16

HEKSEN(2)

 HEKSEN (2)

heksen, wicca, evenwicht, goed, kwaad, harmonie,magie, toverij,geloof, tweede werkelijkheid,

Nog een paar wetten en regels van de heksengemeenschap.

Uw beeld van de werkelijkheid moet beantwoorden aan datgene wat u in uzelf gevoelt. Daarom kunt u alleen op grond van uw innerlijke ge­voelens en uw innerlijk weten bepalen welke wereld (de z.g. onwerkelijk­heid of tweede werkelijkheid) voor u benaderbaar is. U kunt nooit in­gaan tegen datgene wat er in u leeft. Als u eenmaal tot die keuze bent gekomen, dan vloeien juist uit dit innerlijk beleven en de poging tot verwezenlijking daarvan een aantal regels voort. Deze regels moet u strikt blijven hanteren. Denk niet, dat u daar onderuit kunt, want dan zullen alle inwerkingen die u heeft opgeroepen ongedaan worden gemaakt.

Een wet die voor een ieder werkt en geldt, is deze; Mijn beeld van de werkelijkheid plus mijn geloof daaraan is bepalend voor al wat ik kan bereiken, maar ook voor al datgene wat de wereld voor mij gaat betekenen.

Een volgende regel zal moeten luiden; Niets kan bestaan zonder evenwicht. Ik kan geen goed doen zonder kwaad te veroorzaken. Geen kwaad doen zonder ook het goede wakker te roepen. Daarom is mijn keuze niet een keuze tussen goed en kwaad, maar tussen harmonisch met mijn wezen en niet harmonisch met mijn wezen.

De laatste voor u nog vreemdere regel is deze; Als je niet gelooft aan een God, kun je nooit een heks zijn. Want het ge­loof aan een alomvattende oppermacht is noodzakelijk om het spel met evenwichten van macht te spelen dat de basis vormt van alle magie en alle toverij.

13:48 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: heksen, wicca, evenwicht, goed, kwaad, harmonie, magie, toverij, geloof, tweede werkelijkheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.