11-01-16

LEVENSSPIRAAL.

LEVENSSPIRAAL.

LEVENSSPIRAAL,amoebe,hogere kracht, sferen, schepper, mensenwaan,werkelijkheid,

Traag wentelt zich de tijd, spiralen tekenend in oneindigheid en schrijvend. wat reeds werd geschreven.

‘t Ik dat steeds weer verdergaat langs deze macht en deze kracht en deze weg, noemt dit het leven, omdat men slechts het gaan verstaat. Maar het heelal, het is een wezen. En alle sterrenmacht tezaam is misschien een wezen als een amoebe, een naam geschreven in een boek van hoger zijn en hogere kracht. Een heel spiraal van zijn en leven is slechts tot uiting gebracht als één wezen en een werkelijkheid.

Wie zijn bewustzijn ziet verglijden in het sterren van de tijd, ondergaat de grootheid van een Al waarin de krachten al tezaam, zijn niet slechts wezen of een naam, maar zijn een deel van ‘t eigen wezen. Dan zijn de sferen plotseling vrij. Dan kent de mens niet meer demonen, vrezen of grenzen.

Dan is hij één met alle zijn.

Dan ziet hij in zichzelf de mensen zoals zij zijn en uit zichzelf de machten en de krachten, zoals de Schepper deed ontstaan. Dan komt hij vrij uit mensenwaan en kan hij eerst vrij zichzelf wezen wetende Hij, die is, is deel van mij. Ik ben, die ben. Want vrij overzie ik de tijd. Het heelal is het speeltuig waarin mijn wezen een ogenblik zichzelf vermeit denkend aan de kleinheid van één, die nog de spiraal zag als de werkelijkheid van leven.

11:32 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: levensspiraal, amoebe, hogere kracht, sferen, schepper, mensenwaan, werkelijkheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.