11-12-15

LICHT.

LICHT.

licht,duister,kracht,kosmos,speldeprik,

Vanuit het punt van licht in diepe duister ontplooit zich een straal ‑ en de luister van het zijn wordt kenbaar overal waar de straal het zijn beroert. Het schijnbaar onbekende wordt nu kenbaar door die stip van licht. Maar al wat rond mij is wordt kenbaar als het licht dat alles treft en zo maakt tot een werkelijkheid waarin ik leven kan en streven kan. Het wordt een invloed en een kracht waardoor de macht in mij ontstaat en mogelijkheid mij geeft om uit mijzelf te zijn ten aanzien van wat ik rond mij dan erken, meer misschien ook dan wat ik volgens ik‑beseffen ben en zo mijzelf verweef met al wat voor die tijd door mij niet werd gekend.

Eén punt van licht in het duister van de kosmos is genoeg. Eén speldenprik in het duistere zwerk van onbegrepenheid. Er ontstaat een straal van licht die wordt tot ruimte, tot tijd en niet slechts al onthult wat is verbonden met degene die ziet, maar bovendien hem krachten geeft die uit het schijnbaar Niet leven in de mens. En door die mens ook verder gaan na het erkende en zo het gehele bestaan door­drenkend met de kracht die uit een speldenprik van licht uit het diepe duister komt.

11:48 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: licht, duister, kracht, kosmos, speldeprik |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.