12-11-15

DIEPGANG.

DIEPGANG.

DIEPGANG,totaliteit, werkelijkheid, wilde baren, harmonie, kosmos,

Diepgang kan ook in mij bestaan. Hoe dieper ik in mijzelf afdaal, hoe verder ik ga met het aanvaarden van mijn totaliteit, hoe minder de uiterlijkheden van mijn bestaan nog een rol kunnen spelen. Want waar ik in mijzelf een kosmos ben, ben ik voor mij vaak nog een speelbal van om­standigheden. Wie diep in zich de kosmos vindt, vindt de waarheid van het eigen wezen, maar ook de wijze waarop dit wezen functioneert binnen het geheel van het bestaan.

Diepgang betekent dus doordringen in de werkelijkheid. De werkelijk­heid vooral, die je zelf bent. Vandaaruit pas kun je leren wat het wer­kelijke leven, het werkelijke doel van het leven en bovenal de werkelijke zin van al wat je bent of zult zijn is. Hierin ligt voor mij de kern van het woord diepgang.

Wanneer we spreken over het levensscheepje dat op de wilde baren ronddobbert van baken tot baken, dan krijg ik altijd het gevoel dat de diepgang daar ontbreekt. Want diepgang is juist niet over zee gaan, maar deel zijn van de zee, waarbij het leven zelf slechts het verschijnsel is dat voor een kort ogenblik zich boven de spiegel van de oneindigheid ver­heft. Zo vind je jezelf terug als eeuwigheid, zich manifesterend in vele vormen. En in de diepgang van je beseffen bereik je gelijktijdig de harmo­nie van al hetgeen je bent, bent geweest en zult zijn.

17:31 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: diepgang, totaliteit, werkelijkheid, wilde baren, harmonie, kosmos |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.