10-11-15

DE FUGA VAN DE TIJD.

DE FUGA VAN DE TIJD.

fuga,tijd, kracht, akkoord, eenheid, sferen, aarde, woord,toon, volzin,

De tijd gaat steeds in elementen. Korte pozen dit, dan dat. En toch wordt alles saam gevat in opbouw, vaak majestueus.

De tijd is het gebeuren. En in het gebeuren wordt voortdurend weer herschapen; en dat wat gebeuren was, wordt steeds opnieuw gevormd, totdat wat een vorm reeds kende tot ten slotte het geheel zichzelf erkent in dat wat alle vormen samen in alle tijd ooit zijn.

De fuga van de tijd. Model van samenvlieden van toon en toont van kracht en kracht. Akkoord dat na akkoord steeds volgt en toch zichzelf volbrengt in een majeur zichzelf erkent en zo het al tot eenheid wendt totdat het al vergeten blijft wat men in tijd geschiedenis schrijft.

U zegt, de fuga van de tijd. U bent een deel van eeuwigheden. U heeft reeds lang tevoren bestaan. En als u sterft, dan zult u gaan naar sferen, vaak ook weer naar het mens zijn op aarde. U zult de waarden van het bestaan proeven na elkaar. En toch, wat al te saam dit vormt, is waar, is werkelijkheid. Al is het andere maar schijn.

U zegt; Een fuga van de tijd? Ik zeg; Het is de eeuwigheid ontleed in toon, uiteen gebroken. In woord na woord gesproken tot een volzin; die het ene woord verhult waarin het al zichzelf erkent.

De fuga van de tijd. Dat is de mens, die onbewust, zich wendt tot dat wat hij in zich beseft van de eeuwigheid.

17:48 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fuga, tijd, kracht, akkoord, eenheid, sferen, aarde, woord, toon, volzin |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.