01-11-15

EEN LEUGENTJE OM BESTWIL.

 

EEN LEUGENTJE OM BESTWIL.

LEUGENTJE,  BESTWIL, predikers, priesters, rechters, leefbaarheid,illusie,

 

Een leugentje om bestwil is een onwaarheid die je gebruikt om de waarheid leefbaar te houden.

 

Een leugentje om bestwil is eigenlijk niets anders dan het pogen een situatie te scheppen die aanvaardbaar is. En als zo’n leugentje dan niet helemaal aanvaardbaar is, ach, dan merk je dat misschien wel. Maar je moet wel weten dat je liegt. Als je weet dat je liegt, houd er dan rekening mee dat een ander achter de waarheid kan komen. Dan zul je daardoor in staat zijn de ander misschien dichter bij de waarheid te brengen dan anders het geval kan zijn.

 

 

 

Het leugentje om bestwil is helaas een maatschappelijk gebruik ge­worden. In deze maatschappij bedriegen de mensen elkaar en ze doen dit allemaal met de beste bedoelingen. Predikers en priesters spreken over God alsof ze Hem voortdurend ontmoe­ten, terwijl ze niets van Hem af weten, alleen om daardoor de zielen van mensen te redden, die als ze zichzelf zouden kennen misschien beter een andere kant uit zouden kunnen gaan. Rechters spreken recht, terwijl ze weten dat ze in feite onrecht doen, maar ze proberen onrecht recht te breien om op die manier een leefbaar­heid in de gemeenschap in stand te houden die volgens hen anders niet zou kunnen bestaan.

 

 

 

En uzelf? U zegt ook nooit de waarheid tegen anderen. Maar u wilt toch iets zeggen, daarom houdt u uw mond niet en dan gebruikt u een leu­gentje om bestwil. Het leugentje is zo erg niet, maar het feit dat u in die leugentjes op den duur gaat geloven, kan ernstig zijn. Want wij moeten leven uit de waarheid. Als wij dan leven in een wereld waarin sommige illu­sies nog onvermijdelijk zijn, zo moeten we toch weten terug te keren naar die waarheid en uitgaande van die waarheid onszelf beleven en waarmaken. Alleen dan is een leugentje om bestwil best te pruimen.

 

 

 

Een leugentje om bestwil is pas fataal als je jezelf bedriegt. Heel veel mensen, die de leugentjes om bestwil van anderen veroordelen, bedriegen zichzelf ten aanzien van de eerlijkheid die zij menen ten toon te spreiden tegenover anderen.

 

 

 

Onthoud één ding. Toen God de kosmos schiep, schiep Hij licht en duis­ter, leugen en waarheid. Aan ons is het daarvan zo gebruik te maken, dat God voordurend dichter bij ons komt en dat wij steeds meer beseffen omtrent de werkelijkheid. En als wij met een leugen dichter bij God kunnen komen, dan zouden wij dwaas zijn om het te laten.

 

 

 

Per slot van rekening, als de mens precies en eerlijk zou zeggen tegen anderen hoe hij zou zijn, dan zouden de meeste mensen geen raad meer met hem weten. Het is erg belangrijk dat u raad weet met uw medemensen en dat uw medemensen denken dat zij raad weten met u.

 

Ik wens u toe dat uw leugentje om bestwil goed geslaagd moge zijn en dat u ondanks dat met besef van de waarheid verder zult gaan naar de ont­wikkeling van uw persoonlijkheid tot op dat punt waarop een leugentje zelfs om bestwil niet meer noodzakelijk is, omdat u in de waarheid van uzelf de macht vindt om de totaliteit als waarheid aan anderen te openbaren.

 

12:36 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leugentje, bestwil, predikers, priesters, rechters, leefbaarheid, illusie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.