30-10-15

WEERKLANK.

WEERKLANK.

 

WEERKLANK,echo, symbool,kosmos,wereld, bezwaar,illusie,

 

Hoe kan de echo spreken, wanneer ik zwijg? Hoe kan de Godheid spreken, wanneer niet ik spreek en luister? Een weerklank is afhankelijk van mij, niet alleen van het andere.

Ik ben zelf de belangrijkste factor, want ik kan alleen reageren op datgene waarop ik ben afgestemd. Ik ben het zelf die bepaalt door mijn we­zen, door mijn mogelijkheden in hoeverre krachten van de oneindigheid een weerklank vinden in mij. Gelijktijdig bepaal ik daardoor in hoeverre dat wat ik ben, wat ik wil, wat in mij leeft weerklank zal vinden in de werelden die je stoffelijk nog niet kunt overzien.

Als een echo keert alles tot ons terug. Symbool is de mens, die staat in de cirkel van de illusie en zegt wat de wereld hem aandoet, terwijl hij roepende slechts een weerkaatsing van zijn roep terugkrijgt uit het bestaan. Een hard beeld, maar dat is het beeld van weerklank.

De wereld is voor u wat gij zijt voor de wereld. De kosmos is voor u wat gij zijt tegenover de kosmos. Daarom zijt gij bepalend voor de krachten en waarden die gij zult beleven vanuit de wereld en vanuit de kosmos.

Geef niet anderen de schuld, maar besef dat het antwoord dat u krijgt de weerklank is van uw vraag, altijd weer.

Ik hoop, dat u dat laatste ook wilt overwegen. U zou op het eerste gezicht daartegen bezwaar kunnen maken, totdat u gaat begrijpen dat wat u in de wereld heeft uitgezonden tot u is teruggekomen, ook als u de gevol­gen die het had misschien niet altijd even aangenaam heeft gevonden.

12:09 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weerklank, echo, symbool, kosmos, wereld, bezwaar, illusie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.