29-10-15

STOPTREIN.

STOPTREIN.

 

STOPTREIN,incarnatie,beleven, geest, bewustzijn, gedachtetrein,

 

Een stoptrein is een trein die verkeerd geboren werd. Een geïncarneerde hond die nu mechanisch probeert de poot op te lichten tegen elkeen die hem voorbij gaat.

Als wij onze eigen gedachtetrein op dezelfde manier laten gaan, dan is het duidelijk dat we zelden zullen aankomen waar we moeten zijn, voordat het gebeuren al is bepaald en ons dus overvalt.

Wij moeten leren niet als een sneltrein aan alles voorbij te gaan, wij moeten gelijktijdig wel beseffen dat wij, ziende wat wij voorbij gaan, voortdurend in beweging zijn en blijven. Er is eenvoudig geen tijd om je te lang bezig te houden met de dingen die nu alweer verleden tijd zijn. Je moet je voortdurend bezighouden met datgene wat komt en datgene wat is.

Door op deze manier een visie te ontwikkelen ten aanzien van je bestaan en je contact met de wereld, zul je in staat zijn steeds meer van je wereld te beseffen steeds beter je eigen weg te richten en te beleven en daarnaast te voorkomen dat je als een stoptrein achter de feiten aanhinkend door het leven heen stottert of als je als een sneltrein voorbij gaat aan alles wat het leven belangrijk maakt een einddoel bereikt zonder te weten hoe je daar bent gekomen.

Voor een geest is het belangrijk dat het leven wordt beleefd, maar tevens dat het besef van het beleven een persoonlijke gerichtheid aan het geheel van het leven in zijn uiting wordt gegeven.

10:35 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stoptrein, incarnatie, beleven, geest, bewustzijn, gedachtetrein |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.