25-10-15

T0EVAL.

T0EVAL.T0EVAL,harmonie, disharmonie, beheersing, persoonlijkheid,schuld, kracht,kat,

Toeval is datgene wat we niet beseffen als wetmatigheid.

Een toeval bestaat niet. Toeval namelijk is een samenloop van omstandigheden die wij niet hebben voorzien en dus toevallig noe­men. Maar als we weten, dat alle wetten en alle krachten op ons inwerken, dan blijkt het toeval beperkt te worden tot de irratio­nele reacties, die wij zelf vertonen.

Er bestaat geen werkelijk toeval. Er bestaan harmonieën en disharmonieën. Wanneer wij door onze harmonieën worden geleid, dan zullen wij bij toeval steeds toch weer het juiste vinden of toch weer komen tot de juiste conclusie of ontwikkeling.

Wanneer wij de disharmonieën aanvaarden en volgen, dan zullen wij door een toeval steeds weer gefnuikt worden bij elke poging tot bereiking.

Laat ons dus niet teveel zeggen, dat het toeval een rol speelt. Laat ons beseffen dat alles, ook datgene wat wij zelf niet schijnen te kunnen beheersen, toch een relatie moet hebben met onze persoon­lijkheid en dat wij door onze eigen persoonlijkheid zo bewust en zo actief mogelijk op te stellen in staat zijn veel van het toeval te onderdrukken en daardoor te komen in een leefbare, werkelijke wereld waarin de kracht steeds toeneemt en de zekerheid van leven gelijktij­dig de erkenning van de zin van het leven inhoudt.

Mensen, beperk uw ongeduld, Niet altijd zijn de anderen schuld, want ook de krachten uit het Al, die uit de ruimte komen, beïnvloeden u en maken u tot wezen dat van daden en van dromen nog niet de waarheid zelf beseft, totdat het ik bewust van al zich eindelijk verheft en zegt: Die invloed ken ik, laat nou de kat maar komen.

17:19 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: t0eval, harmonie, disharmonie, beheersing, persoonlijkheid, schuld, kracht, kat, al, ruimte |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.