10-10-15

ONTWAKING.

 

ONTWAKING.

 

ONTWAKING,dromen, nachtmerrie, wereld,waan,kracht, falen,

 

Wereld van slaap en van dromen. Nachtmerrie waarin demonen met je worstelen en godinnen je naar boven dragen tot in de tuinen van de hemelen en dan de werkelijkheid.

Traag beroert het lichtje ogen. Traag aanvaardt het besef de vaste waarden om je heen. En dan besef je; nu roept mij de taak. Nu moet ik werken. Nu moet ik zijn. Nu ben ik deel van het gebeuren en is het ge­beuren mede afhankelijk van de juistheid waarmee ik handel.

Ontwaken is een terugkeren in de onvermijdelijkheid van de grote wereld. Ontwaken is deel gaan hebben aan de werkelijkheid die wordt uitgedrukt in al die factoren die tezamen de basis vormen voor alle zijn en alle waan. Indien gij wilt ontwaken, leer te rusten, want wie rust kan dromen.

Wie droomt zal beseffen. Wie beseft, wordt door de droom zelf tot ontwaken gedreven. En wie ontwaakt, kan de lasten dragen die hij zonder rust niet zou kunnen heffen. Hij kan de taak vervullen die in het geheel de zijne is zonder te falen tegenover zichzelf of tegenover de kracht waaruit hij leeft.

14:18 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ontwaking, dromen, nachtmerrie, wereld, waan, kracht, falen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.