07-10-15

KLEUR.

KLEUR.

 

KLEUR, kosmos, residu, absorberen, mensheid, regenboog, innerlijk licht,

 

Wat is een kleur? De kleur is de weerkaatsing uit het geheel van een gamma dat grotendeels wordt geabsorbeerd.

Zo is het bij ons ook. Ook wij hebben onze eigen kleur. Wij hebben een uitstraling. Maar is die uitstraling eigenlijk niet, het door ons weerkaatste residu, uit al datgene wat wij absorberen?

Je moet weten wat kleur kan zijn. Kleur kan de uitdrukking zijn, de samenvoeging, ongetwijfeld. Maar dat is naar buiten toe. Ze kan ech­ter nooit bestaan zonder dat andere gedeelte van het licht dat niet wordt weerkaatst.

Zo is het ook in ons leven, in ons bestaan. Zo is het in de ont­wikkeling van de mensheid. Zo is het practisch overal in de kosmos zo ver ik kan zien.

Er is altijd een geheel dat ons bereikt en dat absorberen wij. Wat wij uitstralen is juist datgene wat we niet opnemen. Kleur is dus eigenlijk de aanduiding van het tekort. Want als wij werkelijk alles ab­sorberen, dan zijn wij innerlijk licht, maar aan de buitenkant blijft al­leen maar het zwart over.

Wie zwart is van binnen, weerkaatst alles. Die is schijnbaar veel­kleuriger dan de regenboog. Laten we ons dus eens afvragen wat we uit­stralen, wat wij zijn. Want die twee dingen te samen zijn de omschrijving van de kracht waaruit wij leven.

16:02 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kleur, kosmos, residu, absorberen, mensheid, regenboog, innerlijk licht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.