26-09-15

AANDACHTIG LEVEN.

AANDACHTIG LEVEN.

 

AANDACHTIG LEVEN,noden, leven, Al,zonder schuld, schijn,

 

Leven is bestaan, is zijn. Maar als een zijn niet door het beseffen tot beleven wordt gemaakt, wat blijft je van het zijn? Maar wie aandach­tig leeft, die in alle dingen steeds weer zoekt naar wat hij zelf is en wat de wereld wel kan zijn, die boekt de resultaten van de pijn, van zoeken en streven, want in het hele leven wordt steeds het zijn gevuld door beter zien en meer begrijpen.

En met oneindig groot geduld leer je zelfs aanvaarden dat noden, die soms schijnbaar nijpen, slechts deel van leven zijn.

Ja, wie aandachtig leeft, hij geeft het leven waarde door zijn be­seffen. En de groei van al wat in hem leeft, weeft een wereld om hem heen waarin hij langzaam leert verstaan hoe achter schijn en achter ranken van de onwerkelijkheid het ene ware zich verschuilt en langzaam zich onthult totdat je in beseffen van eigen zijn, zonder schuld, het zijnde zelf als zijn aanvaardt.

En dan in het kennen van het Al erkent het ik, dat als een deel zichzelf vervullen zal, door deel zijn van het Al.

17:39 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aandachtig leven, noden, leven, al, zonder schuld, schijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.