17-09-15

WIE BEN IK?

 

WIE BEN IK?

 

Dit klinkt een beetje vreemd, want iedereen denkt dat hij weet wie hij is. Wat je bent is meer dan alleen een naam en een vorm... Als je doordringt tot je innerlijke dan word je daar geconfronteerd met allerlei eigenaardige droomwerelden.

Ga je nog verder, dan kom je in een soort wazigheid terecht die soms zelfs een licht in zich draagt en waarvan eigenlijk een omschrijving niet meer mogelijk is.

Maar al die dingen ben je. Je kunt het betrekkelijk eenvoudig maken en dan zeg je: Een mens is eigenlijk een vorm waarin een geest leeft die in alle sferen ook thuishoort en in een groot aantal van die sferen waarschijnlijk bewust is. Maar dan weet je nog niets.

Als je een antwoord wilt geven op de vraagt wie ben ik?

Dan moet je in de eerste plaats menselijk redeneren en zeg je: ik ben een conglomeraat van ervaringen opgedaan in vele levens en in vele sferen.

Deze alle tezamen hebben al datgene bepaald wat ik nu nastreef en ook datgene waar ik voor vrees. De exponenten van hetgeen wij werkelijk zijn, worden eigenlijk uitgedrukt in begeerten of strevingen aan de ene kant en angst en afkeer aan de andere kant.

15:28 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: droomwerelden, mens, sferen, begeerten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.