17-09-15

INSPIRATIE.

INSPIRATIE.

INSPIRATIE,onderbewustzijn, bron, geest, droom, eeuwigheid,

De inval, het idee, het plotseling oprijzen ervan waarvan ik zelf niet weet waar het vandaan komt, maar dat mij voor een ogenblik doordringt en bewust maakt van dit bestaan.

Inspiratie. Komt het uit de geest, komt het uit het onder­bewustzijn? Is het voortgebracht door invloeden in anderen, die ik nog niet ken? Ik weet het niet. Maar als ik de geïnspireerde ben, dan weet ik, wat in mij is geïnspireerd, heeft betekenis en zin en uit het wezen dat ik ben, vanuit de wereld waarin ik leef, in al datgene wat ik ken en zelfs in datgene wat ik niet erken nog als bestaand. Hier is een eenheid.

Een inspiratie omschrijft iets uit de eenheid in de termen van mogelijkheid, van tijd of misschien van plaats en reden van be­staan. Het is er.

Inspiratie is de stem, die zegt wat er gaat gebeuren.

Inspiratie is de band, die wordt gelegd tussen geest en geest en tussen mens en mens.

Inspiratie is de bron van de verwezenlijking van al wat in het gebeuren nu reeds leeft en nog niet waar is geworden.

Inspiratie is de weg die je zelf voelt te moeten gaan, aange­duid in termen van begrip en normen van bestaan en feiten ook mis­schien die nog niet feitelijk zijn

Als u ooit wordt geïnspireerd, zeg niet; Dit is zo hoog en goed. Maar zeg: Hier wordt in mij geleerd hoe ik zelf moet denken en leven en wat de wereld rond mij aan mogelijkheden in zich draagt.

Maak die dan vanuit uzelf waar zo goed als u kunt, met al wat u bent en wat u voelt dat het u is vergund te zijn. Dan wordt de inspira­tie deel van de werkelijkheid. Dan wordt de droom omgezet in het ook door u beleefde feit waaruit de eeuwigheid zichzelf aan mens en wereld openbaart.

15:08 Gepost door Stem van Gene Zijde in esoterie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: inspiratie, onderbewustzijn, bron, geest, droom, eeuwigheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.